Surse de radiații în casa ta

Surse de radiații periculoase din casa ta

Mai jos găsiți traducerea în limba română a articolului "The 7 Worst Radiation Dangers In Your Home! – Get The Facts!" publicat pe site-ul de specialitate radiationhealthrisks.com

Puteți citi articolul original, în limba engleză, aici.

Cele mai grave 7 pericole de radiații din casa ta! – Aflați faptele!

Scris de David în RF Radiation

Există niveluri cu adevărat periculoase de radiații electromagnetice (RF) în casa mea? Cel mai adesea răspunsul este "Da" în zilele noastre. Adesea niveluri foarte periculoase de radiații! Deci, dacă acest lucru este adevărat, care sunt cele mai grave pericole de radiații din casa ta? În acest articol vom vorbi despre cele mai importante șapte.

Cele mai grave 7 pericole ale radiațiilor din casele noastre sunt 1. Radiația WiFi, 2. Radiația Baby-Monitor, 3. Radiația Bluetooth, 4. Radiația telefonului mobil, 5. Radiația contorului inteligent, 6. Electricitatea murdară și 7. Radiația telefonului fără fir. Acestea sunt cele mai comune și mai puternice surse de radiații electromagnetice într-o casa obișnuită.

Vom examina detaliat fiecare dintre aceste șapte surse de radiație. Și vom vorbi și despre ce poți face în privința asta; care sunt cele mai bune modalități de a vă proteja familia.

Expertul în pericole datorate radiațiilor electromagnetice

Peste tot în lume, noi studii științifice aduc atenția asupra pericolelor pe care le punem fără intenție în jurul familiilor noastre. Dacă doriți, vă rugăm să luați un moment și să urmăriți videoclipul de mai jos. Acesta este un interviu cu un bărbat care este un fizician britanic care s-a specializat în RF sau radiații cu microunde toată viața. El descrie cât de periculos este pentru noi și mai ales pentru copiii noștri. Este foarte important să înțelegeți ce are de spus.

Deși sănătatea este de departe cel mai important aspect, ne iubim gadgeturile noastre WiFi! Cu toate acestea, sănătatea trebuie să fie pe primul loc. În acest articol vom discuta despre cele mai periculoase 7 surse de radiații electromagnetice din casele noastre. Vestea bună este că există produse pe care le puteți cumpăra și folosi, care vă vor permite să vă păstrați gadgeturile și să protejați familia în același timp! Dar sunt necesare câteva măsuri de precauție.

 

1. Radiația WiFi (sau wireless)

În lumea de astăzi, dominată de înaltă tehnologie, internetul WiFi este indispensabil! Putem lucra online de oriunde, putem să ne jucăm și să ne uităm la filme. Dar ar putea fi cu adevărat periculoasă radiația electromangetică (RF) care provine de la aceste echipamente care ne aduc atât confort? Este WiFi sau radiația RF periculoasă? Da, foarte periculoasă, hai să vă explic cum.

Majoritatea oamenilor au auzit că radiațiile de la telefoanele mobile sunt periculoase și pot provoca cancer. Radiația WiFi de la un router WiFi este același tip de radiație, dar este mult mai puternică. Și se emite continuu 24/7 prin casele și birourile noastre. În general, un telefon mobil își emite radiațiile mai puternice doar atunci când trimite sau primește un apel, nu doar când este pornit. Un router WiFi emite la putere maximă în mod constant ori de câte ori este pornit.

Mai jos este un videoclip în care îmi testez routerul WiFi cu un aparat numit detector de radiații și vă arăt exact cât de multă radiație emite. Apoi bag routerul într-o cutie numită „WiFi Router Guard”, care este o cutie metalică din plasă realizată dintr-un tip de metal conductiv. Când măsor radiația care iese din router din interiorul cutiei WiFi Router Guard, radiația RF este redusă cu aproximativ 95%. Cu toate acestea, chiar dacă routerul meu WiFi este în cutia metalică, eu sunt capabil să vizionez filme Netflix sau YouTube pe laptopurile sau telefoanele noastre. Putem face tot ce trebuie să facem cu WiFi, reducând însă semnificativ nivelul de radiație. Videoclipul merită  vizionat cu atenție. Nu crezi până nu vezi.

V-am spus că vă voi arăta cum să vă păstrați gadgeturile (cu WiFi) dacă trebuie neapărat. Dar, de departe, cea mai bună soluție este să vă conectați la internet prin cablu Ethernet în toată casa. Dacă conectați computerele și laptopurile folosind cabluri Ethernet, nu veți avea deloc radiații WiFi în casa dvs. La majoritatea routerelor se poate dezactiva funcția WiFi, internetul continuând să funcționeze exclusiv prin cabluri.

Dar dacă trebuie neapărat să aveți WiFi, o cutie WiFi Router Guard prezentată în videoclipul de mai sus vă va proteja de 95% din radiația pe care o emite un router. Vă recomand cu căldură să cumpărați una, dacă nu puteți renunța la WiFi. Puteți găsi linkuri către cel mai bun loc pentru a obține unul dintre ele pe pagina „Protecție recomandată” a acestui site web .

Din ce în ce mai mult, oamenii de știință și cercetătorii descoperă riscurile pentru sănătate ale radiațiilor electromangetice. În funcție de nivelul și durata expunerii, aceste riscuri pot varia de la insomnie și dureri de cap până la tumori. Efectele biologice pot rezulta din expunerea la radiații RF. Se știe de mulți ani că expunerea la niveluri foarte ridicate de radiații RF poate fi dăunătoare datorită capacității energiei RF de a încălzi rapid țesutul biologic. Acesta este principiul prin care cuptoarele cu microunde gătesc alimente. Dar aceasta nu este singura pagubă cauzată de radiația RF.

Studiile au arătat că această radiație poate deteriora firele de ADN ale plantelor și animalelor. În 2012 a fost publicat un raport numit Bioinitiative Report care este un rezumat amplu al efectelor asupra sănătății asociate cu radiațiile electromagnetice neionizante, de intensitate scăzută. A fost lansat și publicat de 29 de profesioniști din domeniul sănătății din zece țări, medici și doctori în științe. Acesta rezumă cercetările privind radiațiile neionizante, publicate între 1996 și 2011. Examinează problemele de sănătate periculoase asociate cu expunerea la surse de radiații RF și cu microunde, cum ar fi contoare inteligente, telefoane mobile, turnuri de antene telecomunicații mobile și altele asemenea.

Și mie îmi plac gadgeturile mele! Cel mai bun mod este să vă conectați internetul prin cabluri Ethernet la computer, astfel încât să aveți zero radiații. Dar dacă trebuie să aveți WiFi, puteți bloca 90%-95% din radiațiile periculoase cumpărând un dispozitiv de protecție pentru router WiFi ca acesta. Chiar funcționează bine.

(Notă: Iată câteva alte link-uri către studii științifice care sunt importante pentru cercetătorul serios pe acest subiect. Primul este un articol foarte puternic intitulat „Tehnologia wireless 5G: este 5G dăunător sănătății noastre?”, de Joel M. Moskowitz, Ph.D., care este Director Center for Family and Community Health School of Public Health University of California, Berkeley. În acest articol, profesorul Moskowitz discută mai multe studii actuale efectuate asupra 5G și care sunt pericolele asociate cu tehnologia 5G.

Al doilea este un articol al unui profesor de la Universitatea de Stat din Washington pe nume Martin L. Pall. Articolul „Wi-Fi este o amenințare importantă pentru sănătatea umană” discută rezultatele a peste 20 de studii științifice despre radiația WiFi în general și problemele de sănătate pe care aceste studii diferite le-au găsit cauzate de aceasta.)

 

2. Radiația Baby-Monitor

Monitoarele pentru bebeluși emit radiații? Da din pacate. Când măsor radiația provenită de la monitorul obișnuit pentru bebeluși, este aproape identică cu cea a unui router WiFi. Și ca un router, emite radiații în casa ta și în special în camera copilului tău, în mod constant, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână; atâta timp cât îl ții pornit.

Mai jos este un videoclip în care testez un baby-monitor „D-Link” cu fir, fără WiFi / Wireless. Oamenii de pe internet susțin că rularea internetului pentru acest monitor prin cablurile electrice normale este sigură. Îl testez. Merită urmărit.

În continuare cităm un articol foarte bun de pe safbaby.com numit „Monitoare pentru copii: riscurile depășesc beneficiile?” care face o treabă excelentă în a descrie pericolele monitoarelor pentru copii.

Adevărul despre baby-monitoare

Majoritatea monitoarelor pentru bebeluși de astăzi sunt wireless și transmit informații fie pe o frecvență analogică, fie digitală. Analogicul poate transmite printr-o bandă de radio FM la 40 Mhz, în timp ce digitalul utilizează una dintre mai multe tehnologii precum WiFi, Bluetooth și Digital Enhanced Cordless Communication (DECT) pentru a transmite la frecvențe diferite. În timp ce analogul este considerat mai sigur decât digitalul, preocuparea este că este wireless.

Toate monitoarele wireless pentru bebeluși emit radiații neionizante (RNI). RNI are două tipuri de efecte asupra corpului nostru: (1) un efect termic și (2) un efect non-termic.

Efectul termic

Efectul termic se referă la capacitatea RNI de a încălzi lucrurile. De fapt, RNI este responsabilă pentru încălzirea alimentelor într-un cuptor cu microunde. Același lucru se întâmplă cu țesuturile corpului nostru atunci când suntem în contact strâns cu un telefon mobil, un telefon fără fir sau un monitor pentru bebeluși - radiația neionizantă pe care o emite încălzește țesuturile (de exemplu, țesutul cerebral).

Există o încercare de a determina punctul în care expunerea la efectul termic nu este sigură. Denumită Rată specifică de absorbție (SAR), această valoare este o măsură a cantității de radiații absorbite de organism atunci când un dispozitiv este la puterea sa maximă. FCC aprobă un dispozitiv ca fiind „sigur” dacă nu depășește limita maximă admisă de 1,6 wați pe kilogram (W/kg), în medie pe un gram de țesut. Dar această limită oferă un fals sentiment de securitate.

În primul rând, nivelul a fost determinat în 1993, când expunerea la RNI a fost mult mai mică. De asemenea, nu ia în considerare expunerea la mai multe dispozitive în același timp, ceea ce este cazul în prezent. În al doilea rând, nivelul a fost determinat utilizând un model de calculator din plastic, umplut cu lichid, bazat pe un manechin de 100 Kg, nu un copil, un sugar sau un făt.

Acestea sunt doar două dintre multele motive pentru care valoarea SAR este un instrument foarte ineficient pentru măsurarea pericolului pe care îl prezintă un dispozitiv pentru sugari și copii. De fapt, un studiu important din 1996 a confirmat că copiii sunt expuși la niveluri mai mari de radiații de la dispozitive decât adulții. Craniile copiilor sunt mai subțiri și urechile lor sunt mai mici, astfel încât radiația are o distanță mai mică de parcurs înainte de a le pătrunde în creier. Care este impactul asupra nou-născuților și sugarilor al căror creier este și mai puțin dezvoltat?

Efectul non-termic

Al doilea efect pe care îl au RNI, care este rar, dacă este deloc abordat, atunci când se evaluează monitoare pentru copii (sau orice alt dispozitiv care emite RNI), este efectul non-termic. Academia Americană de Medicină a Mediului subliniază că acest efect a fost legat de „leziuni genetice, defecte de reproducere, cancer, degenerare neurologică și disfuncție a sistemului nervos, disfuncție a sistemului imunitar, efecte cognitive, leziuni ale proteinelor și peptidelor, leziuni renale și efecte asupra dezvoltării. dintre care au fost raportate în literatura de specialitate revizuită.”

De exemplu, Dr. Hugh S. Taylor, profesor și șef al Diviziei de Endocrinologie Reproductivă și Infertilitate din cadrul Departamentului de Obstetrică, Ginecologie și Științe Reproductive de la Universitatea Yale, a studiat efectele radiațiilor neionizante asupra fetușilor șoarecilor gravide. El și echipa sa au descoperit că acei șoareci adulți care au fost expuși la radiațiile telefonului mobil aveau probleme de comportament, cum ar fi hiperactivitatea și capacitatea de memorie redusă. Dr. Taylor afirmă că aceasta a fost „prima dovadă experimentală că expunerea fătului la radiațiile de radiofrecvență de la telefoanele celulare afectează de fapt comportamentul adulților”.

Când vine vorba de efectele non-termice ale RNI, nu există o valoare SAR echivalentă care să informeze în ce moment începe să apară daunele biologice. Aceasta înseamnă că nu există nicio modalitate de a măsura cât de multă expunere este expunere prea mare. Acesta este cazul în ciuda faptului că:

În ultimele decenii, s-a stabilit dincolo de orice îndoială rezonabilă că efectele biologice și unele efecte adverse asupra sănătății apar la niveluri mult mai scăzute de expunere la RF … acolo unde nu are loc nicio încălzire …; Se arată că unele efecte apar la câteva sute de mii de ori sub limitele existente de siguranță publică, acolo unde încălzirea este imposibilă.”

Acesta este un gadget la care am să vă sugerez să renunțați, în primul rând pentru că bebelușii sunt atât de sensibili și încă în curs de dezvoltare. Mulți oameni de știință sunt de acord că bebelușii (în special înainte de naștere) sunt mai expuși la efectele adverse ale radiațiilor decât adulții. Nu am putut găsi niciun dispozitiv de protecție făcut pentru monitoare pentru bebeluși, probabil din acest motiv. Dacă dumneavoastră sau soțul dumneavoastră insistați asupra unui monitor pentru bebeluși, aș sugera să luați câteva dispozitive de protecție pentru router WiFi și să lipiți fiecare dintre monitoare pentru bebeluși în acestea. De asemenea, există câteva modele Eco-Mode cu emisii mai scăzute de radiații. Ar trebui să obțineți cel mai scăzut nivel de emisie posibil. Am exemple de monitoare pentru bebeluși cu emisii mai mici în articolul meu „7 exemple de baby-monitoare cu emisii reduse“. Și pe pagina mea „Protecție recomandată” de pe acest site vă arăt cel mai bun loc pentru alte elemente de protecție, cum ar fi WiFi Router Guard. Protecția routerului WiFi va bloca cea mai mare parte a radiațiilor dăunătoare.

3. Radiația Bluetooth

Căștile Bluetooth provoacă tumori cerebrale (pe creier)? Ei bine, am cunoscut personal o doamnă din biserica noastră care a murit din cauza unei tumori pe creier. Ea conducea o afacere de instalații sanitare și avea întotdeauna căștile ei Bluetooth pe toată ziua în fiecare zi. Evident că doar această observație nu dovedește nimic, așa că să ne uităm la fapte.

Mai întâi aș dori să vă arăt următorul videoclip. În el testez radiația care iese de la un telefon inteligent tipic și căștile Bluetooth. Apoi, vă explic și ce puteți face pentru a vă proteja de radiațiile pe care le emit, putând, în același timp, să aveți un telefon inteligent. Cu siguranță merită urmărit. Este un scurt videoclip. Nu crezi până nu vezi!

După cum se vede în video-ul de mai sus, telefoanele mobile și orice are Bluetooth scot o mulțime de radiații RF. Urechea ta este o gaură în capul tău. Dacă introduci o cască Bluetooth în ureche, nu există altceva decât țesut moale între creier și căști. Radiația RF ajunge direct în creierul tău. Un telefon mobil este aproape la fel de rău când îl ții la ureche. Este mai sigur să îl folosești pe speaker (pe difuzorul telefonului) și să îl așezi pe masă la un metru sau mai mult distanță.

Metoda mea preferată este să obțin un set de căști cu fir obișnuit, așa cum arăt în videoclip, apoi să pun cel puțin un miez de ferită pe baza cablului pentru a absorbi 95% din radiația RF care iese din telefonul mobil în cablu. Am un link de unde puteți obține miezuri de ferită pe pagina „Protecție recomandată” a acestui site.

Bluetooth are o radiație RF mai proastă decât un telefon mobil obișnuit, deoarece emite radiații tot timpul când este pornit, nu doar atunci când efectuați un apel. La fel ca un telefon fără fir, un contor inteligent sau un router WiFi, căștile și căștile Bluetooth emit în mod continuu radiații RF. Este mai rău pentru că ți se află chiar în ureche. Bluetooth-ul de la mașina dvs. vă bombardează cu aceeași radiație tot timpul în care este activat cât timp sunteți în mașină.

 

4. Radiația telefoanelor mobile

De zeci de ani, cu excepția cazului în care v-ați ascuns sub o stâncă, ați auzit rapoarte atât pro, cât și contra, care discută legătura dintre utilizarea frecventă a telefonului mobil și tumorile cerebrale. Utilizarea telefonului mobil poate provoca tumori cerebrale?

În secțiunea de sănătate publică a Scientific American există un articol intitulat „Studiul major asupra radiațiilor pe telefonul mobil reaprinde întrebările despre cancer” care vorbește despre un studiu recent de 25 de milioane de dolari care discută despre modul în care expunerea la radiațiile cu frecvență radio este legată de formarea tumorii la șobolani. (Iată un link către acest studiu)

Pentru a cita pe scurt din articolul „Cercetătorii de la Programul Național de Toxicologie (NTP), un grup federal inter-agenții din cadrul National Institutes of Health, a condus studiul. Ei au expus în mod cronic rozătoarele la niveluri de radiație de radiofrecvență (RF) calibrate cu atenție, concepute pentru a emula aproximativ ceea ce oamenii cu utilizarea sau expunerea intensă a telefonului mobil ar putea experimenta teoretic în viața lor de zi cu zi. Animalele au fost plasate în camere special construite care și-au dozat întregul corp cu cantități și tipuri diferite de această radiație timp de aproximativ nouă ore pe zi, pe parcursul duratei de viață de doi ani.

„Acesta este de departe – de departe – cel mai atent biotest efectuat pe telefonul mobil, o evaluare biologică. Acesta este un studiu clasic care este făcut pentru a încerca să înțelegem cancerele la oameni”, spune Christopher Portier, un șef pensionar al NTP care a ajutat la lansarea studiului și încă lucrează uneori pentru guvernul federal ca om de știință consultant. „Va trebui să fie multă muncă după aceasta pentru a evalua dacă cauzează probleme la oameni, dar faptul că o poți face la șobolani va fi o problemă mare. De fapt, mă îngrijorează și sunt un expert.”…

Cercetătorii au descoperit că, pe măsură ce mii de șobolani din noul studiu au fost expuși la intensități mai mari de radiații RF, mai mulți dintre ei au dezvoltat forme rare de cancer la creier și inimă care nu puteau fi explicate cu ușurință, prezentând o relație directă doză-răspuns.”

Telefoanele mobile sunt atât de strălucitoare și vesele și aparțin timpului nostru, încât uităm de începuturile lor mai întunecate legate de cel de-al Doilea Război Mondial și de radare; radarul produce radiații electromagnetice. Dacă telefoanele mobile emit suficientă radiație RF pentru a provoca tumori cerebrale, imaginați-vă ce vor provoca alți emițători de radiații RF mult mai puternici, cum ar fi contoarele inteligente, bluetooth, WiFi și dispozitivele fără fir. Infricosator.

Dar hei, veștile bune! Puteți avea telefonul mobil și vă puteți proteja împotriva radiațiilor dăunătoare pe care le meite. Verificați aceste huse pentru telefoane mobile rezistente la radiații pe care le puteți obține pentru a vă proteja de radiațiile RF periculoase care provin de la telefon. Și multe dintre aceste huse vă pot proteja cardurile de debit și de cititoarele RFID!

 

5. Radiația contoarelor inteligente

Contoarele inteligente sunt contoare computerizate pe care companiile dvs. de energie și gaz le-au instalat ca înlocuitori ale vechilor contoare analogice de energie și gaz. De cele mai multe ori, doar le instalează și nu le spun proprietarilor de case că o fac.

Când le spun proprietarilor casei, ei spun că vă va optimiza utilizarea energiei și vă va economisi bani la facturile noastre de energie. Dar acest lucru este rareori adevărat. Facturile multor oameni din toată țara au crescut efectiv. Și mai rău, uneori sunt instalate pe locuințe care nu au fost concepute pentru ele și astfel noile contoare au luat foc.

Sunt contoarele inteligente cu adevărat periculoase? Foarte! În 2013, Academia Americană de Medicină a Mediului (AAEM) a realizat un raport numit The Smart Meter Case Series privind pericolele pentru sănătate ale radiației RF emise de Smart Meter. În raport se spune că „multe dintre simptomele raportate, inclusiv oboseală, dureri de cap, palpitații ale inimii, amețeli și alte simptome, s-au dovedit a fi declanșate de expunerea la câmpul electromagnetic în condiții dublu orb, controlate cu placebo”.

Un scurt clip despre pericolele contoarelor inteligente:

 

În acest videoclip, dr. Laura Pressley Ph.D., (care are un doctorat în chimie fizică și deține patru brevete din SUA în tehnologia dispozitivelor semiconductoare) descrie cantitatea de radiație RF emisă de contoarele inteligente. Contorul inteligent mediu eliberează aproximativ 60.000 de microwați de putere per unitate pătrat. O casă medie fără dispozitive electronice are aproximativ o linie de bază de 3 microwați pe unitate pătrat sau mai puțin. Deci 60.000 este o creștere foarte mare.

În videoclipul de mai jos, mă veți vedea testând un contor inteligent pentru radiații RF. Apoi am pus un dispozitiv protector numit Smart Meter Guard + Smart Meter Cover pe contorul inteligent și îl testez din nou. Reduce aproape toată radiația RF emisă de contorul inteligent. Contoarele inteligente fac, de asemenea, ca circuitele din casa ta să emită electricitate murdară (vezi mai jos), care este o formă foarte periculoasă de radiație electromagnetică. Videoclipul de mai jos este scurt, dar merită vizionat. De asemenea, veți dori să vedeți articolul nostru „Articole de protecție a contorului inteligent” pentru a afla cum să atenuați ambele tipuri de radiații.

Mai jos sunt limitele standardelor de siguranță impuse de diferite țări. Observați cum limitele de siguranță ale Statelor Unite sunt mult mai puțin stricte decât în ​​alte țări.
Comparație între limita noastră cu standardele altor țări:

SUA\Canada = 1000 microwați/m2 (ICNIRP 1998)
Australia = 200 microwați/m2
Auckland (Noua Zeelandă) = 50 microwați/m2

60.000 de microwați este de 60 de ori standardul de siguranță din SUA. Cu toate acestea, acesta este ceea ce scoate contorul inteligent tipic. Și mulți oameni de știință spun că standardul de siguranță din SUA este prea ridicat pentru a fi sigur. Și asta nu ia în calcul radiațiile suplimentare la care suntem expuși de multe alte dispozitive fără fir pe care le putem avea în casele noastre.
Instrumente pentru măsurarea radiațiilor din casa dvs

Recomand tuturor să-și testeze casa așa cum a făcut Dr Laura Pressley în videoclipul de mai sus. Oamenii tind să corecteze prea mult sau să corecteze prea mult atunci când nu știu exact cât de multă problemă au și unde. Vei lua decizii mult mai bune dacă poți măsura singur, în loc să ghicești. Utilizarea acestor contoare este destul de ușor de făcut, iar contoarele sunt destul de ieftine. Pentru a măsura lucrurile, ai nevoie doar de cei doi contoare pe care Dr Laura i-a avut în videoclip, de analizorul de înaltă frecvență HF-35C pentru a măsura radiația RF și de microsurge Meter Graham Stetzer pentru a măsura electricitatea murdară. Verificați unde este cel mai bun loc pentru a obține ambele contoare și alte articole pe pagina mea „Protecție recomandată” a acestui site.

Odată ce măsurați singur radiația din casa dvs., puteți vedea unde aveți o problemă și puteți elabora cu ușurință o strategie pentru a vă păstra gadgeturile și pentru a nu fi expus la cancerul periculos care provoacă radiații. Există multe articole interesante care vă permit să vă păstrați gadgetul, dar care vă protejează de radiațiile RF dăunătoare. Am link-uri către unele dintre acestea pentru tine pe pagina mea „Protecție recomandată” de pe acest site.

6. Electricitatea murdară

Poluarea electromagnetică nu este strict o problemă de tehnologie wireless. S-ar putea să fii surprins să afli că este o problemă mult mai amplă. Puteți afla mai multe despre acest lucru în articolul meu De ce este electricitatea murdară periculoasă? Frecvența electrică normală care se află în casele și birourile americane este de aproximativ 60 de herți. Acesta este ceea ce este folosit pentru a opera mașinile de spălat și uscătoare, cuptoarele electrice, blenderele, alte aparate și luminile.

Dar, din ce în ce mai des există un număr mare de alte frecvențe electrice găsite în cablajul nostru electric. Când frecvența electricității devine suficient de mare pentru ca aceasta să se desprindă din firele electrice, aceasta devine radiație electromagnetică. Când acest lucru se întâmplă de la cablajul electric dintr-o casă sau altă structură de clădire, se numește „smog electromagnetic” sau „electricitate murdară”. Această poluare electrică este cunoscută sub denumirea de „Tranzitorii de tensiune de înaltă frecvență”. Aceasta este cel mai adesea cauzată de dispozitivele conectate la prize care convertesc puterea AC în curent continuu sau invers. Problema este că se crede că acestea cauzează o serie de probleme de sănătate foarte periculoase.

Vestea bună este că de cele mai multe ori această problemă este o soluție foarte simplă. Și este ușor de diagnosticat. În videoclipul de mai jos testez un circuit din casa mea folosind un contor pentru electricitate murdară. Apoi vă arăt o modalitate simplă de a rezolva problema și de a aduce radiația înapoi la niveluri sigure. Videoclipul este scurt și merită vizionat. Cunoașterea este putere!

Atât contorul, cât și filtrele utilizate în videoclipul de mai sus sunt destul de ieftine. Pe pagina „Protecție recomandată” de pe acest site web am un link către cel mai bun loc pentru a le cumpăra.

Dr. Samuel Milham, un epidemiolog de top care a studiat acest subiect în detaliu (și care chiar a scris o carte despre el) consideră că această poluare electromagnetică înseamnă că „s-ar putea să ne confruntăm cu o epidemie care se profilează de morbiditate și mortalitate”.

Electricitatea murdară din cablajul nostru de acasă și de la birou a fost conectată la multe boli și condiții de sănătate periculoase, inclusiv:

  • Astm
  • Sindromul oboselii cronice
  • Sensibilitati chimice multiple
  • Avorturi spontane
  • Infertilitate
  • Depresie și sinucidere
  • Cancer
  • Scleroză multiplă
  • Glicemie crescută
  • Obezitatea
  • Migrene
  • Tulburări de deficit de atenție

Cum apare electricitatea murdară în interiorul caselor?

Cele mai multe dispozitive electronice moderne folosesc acum curent continuu (DC). Aceste dispozitive sunt echipate cu convertoare de alimentare cu comutare (SMPS) care convertesc curentul electric alternativ (AC) de la prizele de perete în curent continuu.

Aceste convertoare SMPS pot crea electricitate murdară – care este apoi adăugată la firele noastre electrice. Aceste convertoare pot fi găsite adesea în cutii dreptunghiulare în benzi de protecție la supratensiune sau pe dispozitive electronice mai mari. Și, acestea pot fi încorporate în echipament.

Cel mai nociv factor

Probabil cea mai mare cauză a electricității murdare în casele și birourile moderne este instalarea oricărui contor digital ca un contor inteligent. Nu toate contoarele digitale sunt considerate „inteligente”. Dar dacă sunt mai degrabă digitale decât analogice, ele provoacă radiația RF și electricitatea murdară discutată în acest articol.

Un alt factor nociv sunt luminile fluorescente compacte. Becurile fluorescente compacte (CFL) sunt unul dintre cei mai mari vinovați atunci când vine vorba de electricitate murdară. Ei folosesc „tehnologie electronică cu pulsații”. Aceste becuri de tip mai nou, spre deosebire de vechiul tip incandescent, se aprind și se opresc foarte mult. De fapt, o fac de aproximativ 20.000 de ori pe secundă. Această activitate de hipercomutare este cea care descompune unda sinusoidală normală de 60 de herți a puterii electrice în fragmente. Apoi returnează fragmentele electrice neutilizate în sistemul electric, creând astfel „electricitate murdară”. Becurile fluorescente compacte adaugă poluare cablajelor din casă și birou în intervalul de la 50 la 100 KHZ. Un bec CFL poate contamina cablurile electrice ale unei întregi case sau birou atunci când îl utilizați.

O soluție pentru aceste becuri pe care le puteți cumpăra încă în lumea de azi sunt becurile cu incandescență cu halogen. În ceea ce privește iluminarea, unele becuri eficiente din punct de vedere energetic produc electricitate murdară, iar altele nu. Becurile cu incandescență cu halogen sunt complet curate, deoarece funcționează direct la 220 de volți și nu au o sursă de alimentare cu modul comutat în ele.

7. Radiațiile telefoanelor fără fir

Telefoanele fără fir emit radiații RF? După cum puteți vedea din acest scurt videoclip, telefoanele fără fir sunt de fapt mai periculoase chiar și decât un telefon mobil, deoarece emit cantități mari de radiații RF în mod constant, nu doar atunci când telefonul este în uz. Sunt mai mult sau mai puțin la egalitate cu radiația unui monitor pentru bebeluși sau a unui router WiFi decât doar a unui telefon mobil.

Legături între cancer și radiația telefonului fără fir

PubMed.gov arată un studiu în care cercetările oamenilor de știință concluzionează că riscul telefonului fără fir de a provoca cancer este mai mare decât în ​​cazul utilizării telefonului mobil. După ce au analizat utilizarea telefoanelor fără fir de către pacienții cu tumori cerebrale maligne în comparație cu utilizarea telefoanelor mobile, au descoperit că riscul de cancer a fost multiplicat pentru cei care folosesc telefoane fără fir DECT. De asemenea, au descoperit că combinarea celor două a crescut riscul și mai mare.

Nivelurile de radiații s-au dovedit a fi cea mai mare problemă. În multe cazuri, radiația de la baza telefonului fără fir a fost mai mare decât nivelurile de radiație găsite în apropierea unui turn de telefon mobil. Mi se pare greu de crezut, dar asta au descoperit. În cele din urmă, au descoperit că majoritatea telefoanelor fără fir emit radiații de la receptor, precum și de la bază, la putere maximă, chiar și atunci când telefonul nu este în uz; asta nu e deloc bine.

Telefoanele fără fir Eco cu radiații scăzute sunt o soluție?

Dacă pur și simplu nu puteți trăi fără un telefon fără fir, atunci este mai bine să obțineți un model fără fir EMF scăzut sau eco-DECT. Telefoanele fără fir DECT cu radiații scăzute (cum ar fi telefonul fără fir Siemens Gigaset) încă emit radiații RF, dar nu atât de mult dacă sunt puse la setarea corectă. Ascultă ce a avut de spus compania Gigaset:

„Ca toate telefoanele fără fir Gigaset, și acesta reduce în mod variabil puterea de transmisie de la receptor la stația de bază, în funcție de distanța dintre ele. De asemenea, puteți reduce puterea de transmisie a stației de bază a Gigaset C610H cu 80% pur și simplu selectând modul ECO. În plus, modul ECO Plus fără radiații oprește puterea de transmisie atunci când telefonul este în standby.”


Daca trebuie neapărat sa aveți un telefon fara fir iti recomand telefonul fara fir Siemens Gigaset. Nu emit radiații atunci când sunt în standby. DAR această funcție trebuie configurată. Când îl scoateți din cutie, funcționează ca un telefon fără fir DECT normal (și emite radiații RF). Acesta este un alt motiv pentru care este important să aveți un detector de radiații, astfel încât să puteți testa radiația tuturor dispozitivelor dumneavoastră. Foarte, foarte important.

Un telefon analogic cu fir este de departe cea mai bună alegere!

Chiar dacă un cablu telefonic lung nu este cea mai convenabilă opțiune, mai bine să fii în siguranță. Sănătatea ta este de departe cea mai importantă. Dacă ezitați să înlocuiți telefonul DECT fără fir cu un telefon cu fir, nu e cazul. Utilizarea unui telefon cu fir EMF scăzut va reduce expunerea la radiații RF semnificativ. Un model de bază va fi suficient pentru majoritatea oamenilor, dar sunt disponibile și telefoane cu fir mai sofisticate cu robot telefonic. O altă alternativă este să încerci să găsești un vechi telefon analogic fără fir, care nu este la fel de sigur ca un telefon cu fir, dar considerat mult mai sigur decât tehnologia DECT – funcționează la o frecvență mai mică – radiația RF nu este pulsată.