Efecte ale radiatiilor asupra sănătății

Efectele ale radiațiilor electromagnetice asupra sănătății

Mai jos găsiți traducerea în limba română a articolului "20 Negative Health Symptoms from RF Radiation" publicat pe site-ul de specialitate radiationhealthrisks.com

Puteți citi articolul original, în limba engleză, aici.

20 de efecte negative asupra sănătății ale radiațiilor electromagnetice

Odată ce oamenii încep să studieze radiațiile electromagnetice, adesea se întreabă dacă aacestea au vreun efect negativ asupra corpului uman? „Poate provoca cancer sau cel mai rău lucru pentru care trebuie să-mi fac griji este să am mici probleme cu somnul?" este o întrebare care apare frecvent.

S-a dovedit că radiațiile RF provoacă simptome negative de sănătate, cum ar fi infertilitatea, cancerul, sindromul morții subite la sugari și deteriorarea ADN-ului (în special la fetuși și sugari), conform multor studii științifice evaluate independent. Există, de asemenea, alte simptome, cum ar fi probleme de somn, dureri de cap, probleme cognitive, precum și alte probleme auditive cauzate de radiațiile electromagnetice.

Deci este cât se poate de real. Simptomele tale nu sunt închipuite. Radiațiile electromagnetice au efecte biologice reale asupra organismului care ne pot afecta sănătatea sau cel puțin ncalitatea vieții. Cele mai frecvente simptome de sănătate ale radiațiilor electromagnetice sunt descrise în detaliu mai jos.

1. Problemele cu somnul

Acesta este unul dintre cele mai comune efecte, care dispare odată ce reduceți nivelul radiațiilor electromagnetice și nivelurile de electricitate murdară din casa dvs. înapoi la niveluri normale. Creierul nostru funcționează cu impulsuri electrice. Este de înțeles că radiațiile electrice crescute vor interfera cu capacitatea normală de a funcționa a creierului. Echipamentele „WIFI” precum smartphone-uri, tablete, smart TV, routerele de internet, telefoanele fără fir, contoarele inteligente de utilități emit un flux continuu de radiații electromagnetice în întreaga casă tot timpul.

Am citit recent o poveste personală pe internet în care un cuplu a observat că amândoi în timpul somnului își mișcau brusc picioarele la fiecare câteva secunde. Soțul și-a cronometrat soția în timp ce ea dormea ​​și picioarele ei tremurau sau se încordau involuntar la fiecare 30 de secunde. Soția și-a observat și soțul când dormea ​​și a văzut același lucru. Habar n-aveau ce o provoacă.

Din moment ce li se întâmpla amândurora, au presupus că era un stimul exterior. În cele din urmă, au aflat despre radiația electromagnetică și și-au dat seama că acolo compania electrică a instalat un contor inteligent pe exteriorul peretelui dormitorului lor. Ei au achiziționat un detector de radiații de înaltă frecvență care a arătat un puls uriaș de radiație care apărea la fiecare 30 de secunde atunci când au măsurat în dormitorul lor. Venea de la contorul inteligent. De îndată ce compania de energie electrică a înlocuit contorul inteligent cu unul analogic, nivelurile de radiații au revenit la normal și tremurul picioarelor a încetat.

2. Oboseala cronică

Evident, dacă nu dormim bine, vom fi obosiți iar oboseala se va acumula în timp. Dar este mai mult decât atât. Dacă veți căuta pe Google „rf radiation fatigue” (oboseală cauzată de radiațiile electromagnetice), Google oferă un extras dintr-un articol pe site-ul web pentru „National Center For Biotechnology Information" (Centrul Național pentru Informații Biotehnologice) care spune că radiațiile „RF-EMFR” „pot provoca oboseală, dureri de cap, amețeli, tensiune, tulburări de somn“. Există mult mai multe probleme de sănătate decât atât, dar acesta este un articol care vorbește în mod special despre oboseală.

La o căutare pe internet, vei descoperi multe povești personale despre oameni care erau mereu obosiți și se simțeau extenuați, lipsiți de energie. Pentru mulți dintre ei, rezolvarea problemei radiațiilor din locuința lor este cea care le elimină senzația de oboseală intensă.

3. Dificultățile de concentrare și de învățare

În Journal of Chemical Neuroanatomy pe site-ul ScinceDirect.com se afirmă „Printre modificările raportate cel mai frecvent se numără tulburările de somn/insomnia, durerile de cap, depresia/simptomele depresive, oboseala/oboseala, disestezia, disfuncția de concentrare/atenție”.

Într-un articol intitulat „Brain Electricity and the Mind” de Dr. Jon Lieff, el afirmă: „Se crede că electricitatea majoră din creier constă din semnalele electrice ale neuronilor de-a lungul axonilor până la sinapsa unui alt neuron. Acest semnal electric, numit „potențial de acțiune” călătorește de-a lungul axonului și, de obicei, declanșează livrarea unui neurotransmițător către un alt neuron. Cu alte cuvinte, gândirea umană este un proces electric care are loc în neuronii din creierul nostru. Radiația de radiofrecvență (RF) este un câmp electromagnetic. Acest lucru poate afecta funcția normală a capacității creierului nostru de a gândi și de a se concentra în mod clar.

În Journal of Chemical Neuroanatomy pe site-ul ScinceDirect.com se afirmă „Printre modificările raportate cel mai frecvent se numără tulburările de somn/insomnia, durerile de cap, depresia/simptomele depresive, oboseala/oboseala, disestezia, disfuncția de concentrare/atenție”.

Într-un articol intitulat „Brain Electricity and the Mind” de Dr. Jon Lieff, el afirmă: „Se crede că electricitatea majoră din creier constă din semnalele electrice ale neuronilor de-a lungul axonilor până la sinapsa unui alt neuron. Acest semnal electric, numit „potențial de acțiune” călătorește de-a lungul axonului și, de obicei, declanșează livrarea unui neurotransmițător către un alt neuron. Cu alte cuvinte, gândirea umană este un proces electric care are loc în neuronii din creierul nostru. Radiația de radiofrecvență (RF) este un câmp electromagnetic. Acest lucru poate afecta funcția normală a capacității creierului nostru de a gândi și de a se concentra în mod clar.

4. Durerile de cap

Biblioteca Națională a Sănătății din SUA, într-un articol intitulat „Efectele expunerii la câmpurile electromagnetice de joasă frecvență în tratamentul durerilor de cap migrenoase: un studiu de cohortă” (Wow, ce titlu lung!) spune:

"Introducere
Descoperirile au indicat că utilizarea crescută a telefoanelor mobile poate fi concomitentă cu o rată mai mare de atacuri de cefalee din cauza câmpurilor electromagnetice cu radiofrecvență scăzută (RF-EMF). Scopul acestui studiu a fost de a determina efectele RF-EMF scăzute asupra rezultatului tratamentului la pacienții cu migrenă...

Rezultate
Din 114 persoane care au participat, 82 (71,9%) au fost femei și 32 (28,1%) cazuri au fost bărbați. Numărul și severitatea migrenei au fost corelate semnificativ cu o utilizare crescută a telefoanelor mobile în timpul zilei și a Wi-Fi pe săptămână (p<0,05). Utilizarea telefoanelor fixe nu a avut o relație semnificativă cu variabilele de studiu (p>0,05).

Concluzie
Se recomandă ca pacienții cu migrenă să limiteze utilizarea telefonului mobil și, în schimb, să folosească telefonul fix pentru telecomunicațiile zilnice.” Cu alte cuvinte, această radiație RF pe care aceste dispozitive le amână le provoacă oamenilor dureri de cap.

5. Tinitus (țiuitul în urechi)

În Jurnalul Brazilian de Otorinolaringologie într-un articol intitulat „Tinitus-ul și telefoanele mobile: rolul radiațiilor electromagnetice de radiofrecvență”, se spune despre acest studiu:

Rezultate
EMRFR poate pătrunde în țesuturile expuse și au fost stabilite niveluri de expunere de siguranță. Aceste valuri provoacă efecte termogenice dovedite și potențiale efecte biologice și genotoxice. Unii indivizi sunt mai sensibili la expunerea electromagnetică (electrosensibilitate) și, prin urmare, prezintă simptome mai timpurii. Poate exista o fiziopatologie comună între această electrosensibilitate și tinitus.

Concluzie
Există deja dovezi rezonabile care sugerează prudență în utilizarea telefoanelor mobile pentru a preveni deteriorarea auditivă și apariția sau agravarea tinitusului.” Din nou, creierul nostru funcționează folosind impulsuri electrice. Dacă îi bombardăm cu radiații electromagnetice masive, va cauza probleme.

6. Problemele de vedere

Dacă căutați pe Google termenul „rf radiation eye problems" (probleme oculare cu radiații rf), Google oferă un extras dintr-un articol de pe site-ul web www.wi-cancer.info în care se vorbește despre modul în care tinerii își expun ochii la atât de multe radiații de aproape. Radiațiile dăunează ochilor. Se spune „O persoană care își deteriorează lentila ochiului își pierde focalizarea adecvată a ochilor și calitatea imaginii. … S-a observat că iradierea provoacă formarea de cataracte în cristalinul ochiului... Lentila ochiului pare a fi cea mai susceptibilă la radiația RF/MW la frecvențe între 1-10 gigaherți.”

Utilizând zilnic smartphone, computere, jocuri video și alte dispozitive electronice care folosesc internetul WiFi, ochii copiiilor noștri se supra-expun la cantități serioase de radiații. Acest lucru a fost atribuit faptului că provoacă orice, de la ochi uscat la cataractă, așa cum am văzut descris mai sus. Concluzia este că nu este bun pentru adulți, cu atât mai puțin pentru ochii și creierul tinerilor în curs de dezvoltare. Este important să luăm măsuri de precauție pentru a ne proteja copiii cât mai mult posibil față de aceste radiații dăunătoare. Consultați pagina "Protecții recomandate pentru lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja pe dvs. și pe cei dragi."

7. Problemele cardiace, palpitațiile și aritmiile

O lucrare publicată de Universitatea din California-Berkeley, intitulată „Radiția de la tehnologia wireless afectează sângele, inima și sistemul nervos autonom” descrie diferitele studii pe care le-au efectuat cu privire la problemele de sănătate cauzate de radiațiile RF sau cu microunde. Într-un studiu, subiecții au fost supuși la radiații de la baza unui telefon fără fir. Iată un extras din acest articol care descrie testul.

„În studiul original (11), 25 de subiecți din Colorado au fost testați și, deși majoritatea subiecților nu au reacționat negativ la radiațiile de la stația de bază a telefonului fără fir (vezi Figura 5, subiectul A), câțiva au reacționat fie cu tahicardie (ritm cardiac rapid) sau aritmie (ritm cardiac neregulat) (Figura 5, subiectul B). Reacția a fost adesea imediată și a coincis cu expunerea la radiații. Când radiația a încetat, inima a revenit la normal.”

Comenzile pe care creierul le trimite inimii pentru a bate sunt făcute prin sistemul nervos central. Este compus din semnale electrice trimise prin celulele nervoase sau neuroni. Această radiație poate provoca perturbări grave sistemului nostru electric uman și, prin urmare, funcțiilor corpului nostru.

8. Cârceii dureroși la picioare

Acest simptom este legat de unul dintre celelalte despre care am discutat deja. Dacă reveniți la simptomul nr. 1, care au fost probleme de somn, vă spun o poveste în care un cuplu a avut spasm la picioare noaptea când dormea de fiecare dată când contorul lor inteligent trimitea un puls de radiații care era aproximativ la fiecare 30 de secunde. Au cerut companiei de energie să-și înlocuiască contorul inteligent cu un contor analog și problema a încetat.

Au fost, de asemenea, făcute studii în care oamenii de știință au ajuns la concluzia că, în cazurile severe de expunere intensă, anumite minerale și nutrienți au fost epuizate de organism, cum ar fi magneziul și potasiul, ceea ce poate fi atribuit crampelor la picioare.

9. Amețelile (vertij, probleme cu echilibrul)

În cercetarea acestui simptom, nu am putut găsi niciun studiu care să vorbească în mod specific despre determinarea oamenilor sau animalelor să-și piardă echilibrul sau echilibrul. Există multe locuri pe internet în care oamenii care au dureri de cap, probleme de concentrare și de somn se plâng că se simt amețiți și au probleme de echilibrare în timp ce îndeplinesc sarcini normale. Și este bine stabilit că atunci când oamenii se confruntă cu diverse probleme de sănătate, se plâng că „simt că aș avea 100 de ani”. Unul dintre simptomele pe care le au oamenii care fac această plângere este aceste probleme de lipsă de stabilitate sau de echilibru. Acesta poate fi motivul pentru care persoanele cu expunere mare la radiații RF care se îmbolnăvesc foarte mult se plâng de aceeași problemă. Poate fi doar un produs secundar al faptului de a fi foarte bolnav. Un ultim gând înainte să părăsesc acest simptom. Pare plauzibil că, dacă radiația electromagnetică se încurcă cu sistemul electric al corpului nostru suficient pentru a interfera cu gândirea noastră și alte funcții ale corpului, cu siguranță ar putea afecta echilibrul. Acesta este controlat de sistemul nostru nervos central la fel ca restul corpului nostru. Părerea mea.

10. Cancer

Potrivit www.cancer.org, „Agenția Internațională pentru Cercetarea Cancerului (IARC) face parte din Organizația Mondială a Sănătății. Unul dintre scopurile sale este de a ajuta la identificarea cauzelor cancerului. IARC a declarat că există dovezi limitate că radiațiile RF cauzează cancer la animale și oameni și clasifică radiațiile RF ca „posibil cancerigene pentru oameni” (Grupul 2B). Acest lucru s-a bazat pe descoperirea unei posibile legături în cel puțin un studiu între utilizarea telefonului mobil și un anumit tip de tumoare cerebrală.”

Într-un articol intitulat „Expertul în cancer declară telefoanele mobile și radiațiile fără fir ca fiind cancerigene pentru oameni”, se afirmă „Alți experți sunt de acord că dovezile sporite stabilesc acum radiațiile RF ca fiind cancerigene umane. De exemplu, cercetătorii Dr. Lennart Hardell și Michael Carlberg au publicat mai multe studii epidemiologice care au descoperit o creștere a cancerului cerebral asociat cu utilizarea pe termen lung a telefonului mobil și au ajuns la concluzia că „radiațiile RF ar trebui privite ca un cancerigen uman care cauzează gliom”. În plus, cercetările epidemiologice publicate au descoperit că persoanele diagnosticate cu cancer la creier aveau rate de supraviețuire scăzute asociate cu o utilizare mai mare a telefonului fără fir.

Ca răspuns la scepticii care susțin: „Nu există dovezi”, cercetătorii indică cercetările publicate care au descoperit în mod constant un risc crescut de cancer în studii de caz-control bine concepute, care au analizat persoanele care au folosit telefoanele mobile de mai bine de zece ani.

11. Stresul, stările de agitație, anxietate (frică), iritabilitate (agresivitate, irascibilitate)

În „Journal of Chemical Neuroanatomy” există un studiu după cum urmează: „Johnson Liakouris (1998), Studiul personalului din ambasada SUA din Moscova expus la radiații electromagnetice de tip microunde, Creșteri semnificative statistic ale reacțiilor neurologice (nervi și ganglioni periferici), dermografice (cutanate, piele), în iritabilitate, depresie, pierderea poftei de mâncare, dificultăți de concentrare, ganglioni și nervi periferici...”

Mulți oameni care au o expunere semnificativă la radiații electromagnetice se plâng de anxietate și iritabilitate inexplicabilă. Și sentimentele se schimbă atunci când se află în clădiri diferite și adesea în camere diferite ale aceleiași clădiri. Acest sentiment diferit în diferite clădiri sau încăperi i-a ajutat pe mulți să realizeze că este un fel de stimul exterior și, în cele din urmă, să-l restrângă la radiații ca și cauză probabilă. Multe dintre aceste simptome dispar de îndată ce frecvența radio și expunerea la radiațiile electrice murdare este redusă / atenuată.

Viața este mult prea scurtă pentru a te simți ca tipul din imaginea de mai sus. Să ne protejăm de expunerea inutilă și să revenim la sănătate și la o viață mai bună!

12. Depresia

Acest efect este unul mai comun decât credeți! Aproape toți cei care se plâng de hipersensibilitate la radiațiile electromagnetice, se plâng de sentimente de depresie profundă și persistentă. Este ca o ceață adâncă și o tristețe pe care pur și simplu nu le poți scutura. Este teribil. Este incontrolabil. Și medicamentele adesea nu par să ajute. Nu-i de mirare!

Acesta este similar cu numărul 12 din listă Stres, Agitație, Anxietate, Iritabilitate. Radiația electromagnetică este cea care îți afectează starea de sănătate. Suntem formați în mare parte din apă și minerale, iar funcțiile noastre corporale sunt controlate și reglate prin impulsuri electrice. Frecvența radio și energia electromagnetică (electricitatea) care pulsează prin sistemul și celulele noastre la niveluri nenaturale perturbă capacitatea naturală a corpului nostru de a se regla. O mare parte din dispozițiile noastre sunt controlate de substanțele chimice eliberate de organism și această radiație o epuizează și o perturbă. Pe scurt, nu ne simțim bine.

13. Convulsii (tulburare electrică bruscă, necontrolată, la nivelul creierului)

Acesta efect este cu adevărat înfricoșător. Au existat multe rapoarte despre oameni care au antecedente de convulsii și au văzut numărul de frecvență crescut atunci când sunt expuși la radiații RF. Există, de asemenea, cei care nu au avut niciodată convulsii înainte de a începe să le aibă atunci când au fost expuși și apoi le-au oprit odată ce expunerea la radiații este îndepărtată.

Un site web numit www.uptodate.com descrie ce cauzează o criză ca: „Creierul conține miliarde de neuroni (celule nervoase) care creează și primesc impulsuri electrice. Impulsurile electrice permit neuronilor să comunice între ei. În timpul unei convulsii, există activitate electrică anormală și excesivă în creier. Acest lucru poate provoca schimbări în conștientizare, comportament și/sau mișcări anormale. Această activitate durează de obicei doar câteva secunde până la minute.”

În ceea ce privește crizele de epilepsie se precizează: „Persoanele cu epilepsie au un tip de disfuncție cerebrală care provoacă intermitent episoade de activitate electrică anormală. Acest lucru poate fi cauzat de orice tip de leziune cerebrală, cum ar fi traume, accident vascular cerebral, infecție a creierului sau o tumoare cerebrală. La unii indivizi, epilepsia este o afecțiune moștenită. În multe cazuri, cauza crizelor de epilepsie nu este clară.”

Bunul simț spune că epilepsia nu sună ca o condiție în care doriți să aruncați volume mari de radiații electromagnetice. Dacă aveți epilepsie, pare logic că nivelurile nenaturale ale acestei radiații ar crește numărul de convulsii. Și mulți oameni susțin că aceste radiații îi determină să aibă convulsii atunci când nu au avut antecedente de epilepsie sau de convulsii. Lucruri înfricoșătoare.

14. Dureri artritice, înțepături dureroase, alte dureri corporale

Artrita este un grup de afecțiuni dureroase și degenerative marcate de inflamația articulațiilor care provoacă rigiditate și durere. Multe alte tipuri de dureri  sunt fie direct, fie indirect cauzate sau exacerbate de inflamație, spun medicii.

Numeroase studii asupra radiațiilor electromagnetice nu arată doar că frecvențele electromagnetice perturbă și dăunează sistemului nostru nervos, dar că multe dintre simptomele expunerii prezintă semne de inflamație. DR Jay Davidson de la DrJayDavidson.com spune: „Știm deja că radiațiile cauzează imunosupresie și inflamație”.

Unii dintre cei care suferă de hipersensibilitate la radiațiile RF suferă, de asemenea, fie de artrită, fie de alte tipuri de dureri rezultate din diferite tipuri de inflamații. Și odată ce expunerea la radiațiile electromagnetice este redusă, inflamația și durerile asociate acesteia sunt adesea reduse, împreună cu toate celelalte simptome.

Știi că există un motiv bun pentru care atunci când faci o radiografie dentară, trebuie să poți o vestă mare de plumb pentru a te proteja de radiații. Radiațiile îți dăunează. Deși radiația RF provine dintr-o altă parte a spectrului electromagnetic, totuși s-a dovedit a fi dăunătoare organismului nostru în multe studii științifice.

15. Greață, simptome asemănptoare celor de gripă

După cum sa menționat mai sus, DR Jay Davidson de la DrJayDavidson.com spune „Știm deja că radiațiile cauzează imunosupresie și inflamație”. El a continuat spunând: „În organism, inflamația începe cu alergii și poate evolua spre autoimunitate. Pe măsură ce sistemul imunitar trage către țintele greșite, nu este capabil să se protejeze împotriva unei infecții în creștere.” Imunosupresia este suprimarea parțială sau completă a răspunsului imun al unui individ. Cu alte cuvinte, radiațiile electromagnetice slăbesc sistemul nostru imunitar.

Ca urmare, mulți oameni care au fost expuși în mod semnificativ la radiații se plâng de un sistem imunitar slab și că par să răcească și să facă gripă mai des decât înainte. Dar mulți se plâng că expunerea în sine le provoacă o senzație de greață și simptome asemănătoare gripei, chiar dacă nu au gripă.

Unii oameni spun că greața lor ar crește în diferite clădiri sau în diferite părți sau încăperi ale unei clădiri, la fel ca alte simptome. Adesea, acest lucru îi face să înceapă să realizeze că nu este un bug sau ceva intern în ei, ci răspunsul corpului lor la un stimul exterior.

 

16. Problemele cu sinusurile, sângerări nazale

Acest efect nu l-aș putea găsi în niciun studiu care să menționeze în mod specific aceste simptome. Dar, pe măsură ce am citit multe articole pe tot internetul despre acest subiect, există povești personale în care oamenii se plâng de existența acestor simptome până când au corectat problema radiațiilor electromagnetice din mediul lor.

De asemenea, are sens ca, deoarece radiațiile slăbesc sistemul nostru imunitar, un rezultat natural pentru unii oameni ar fi probleme ale sinusurilor. Și așadar, dacă aveți probleme cu sinusurile sau o răceală sau un nas care curge, acest lucru poate provoca traume la mucoasa interioară a cavității nazale. Există capilare mici în căptușeala interioară și dacă devine iritată, inflamată sau deteriorată oricum din cauza efectelor răcelii sau gripei, aceasta poate fi cauza sângerărilor nazale la cei cu expunerea la radiații. Mulți oameni se plâng de aceste simptome și spun că atunci când și-au redus expunerea la radiațiile electromagnetice, problemele sinusurilor și sângerările nazale au încetat.

17. Tusea și alte probleme respiratorii

Se pare că aproape toți cei care se plâng de hipersensibilitate la radiații se plâng și de probleme respiratorii și tuse. Din nou „DR Jay Davidson de la DrJayDavidson.com spune „Știm deja că radiațiile cauzează imunosupresie”. Veți avea unele probleme de tuse și respiratorii, de exemplu răceală și gripă, dacă aveți un sistem imunitar slab. Acest lucru este de la sine înțeles.

Deci, ce putem face în legătură cu asta? De departe cel mai bun tratament pentru efectele radiațiilor electromagnetice sau RF este luarea măsurilor necesare pentru a reduce expunerea. Corpurile noastre sunt mașini uimitoare. Ne putem vindeca pe noi înșine odată ce înlăturăm toate aceste radiații electromagnetice dăunătoare.

Când vorbești cu cineva care a avut unele simptome severe de un fel sau altul ca urmare a expunerii la radiații RF, ei spun că se simt ca și cum și-au revenit la viață. Este ca și cum un nor mare de ceață li s-ar fi îndepărtat din minte și le-a fost restabilit un simț normal în corpul lor.

18. Iritații ale pielii, înroșirea feței

O mare parte din poveștile pe care le-ați citit pe internet despre expunerea lor la radiații RF vorbesc despre erupții cutanate și înroșirea feței. În mod normal, aceste povești provin de la oameni care au fost expuși la radiații RF în cantități suficient de mari și pentru o perioadă suficient de lungă de timp încât s-au deteriorat până la punctul în care sunt considerați „hipersensibili” la toate tipurile de radiații electromagnetice.

Potrivit HealthLine.com, „Înroșirea pielii se asociază cu senzații de căldură și înroșirea rapidă a gâtului, a pieptului superior sau a feței. Petele sau pete solide de roșeață sunt adesea vizibile atunci când înroșiți. … Pielea înroșită este un răspuns fizic comun la anxietate, stres, jenă, furie sau altă stare emoțională extremă.”

Medicii care se confruntă cu erupțiile cutanate și înroșirea feței de la expunerea la radiații RF teoretizează că organismul însuși a fost atât de stresat atât de mult încât întregul corp este hipersensibil și că uneori acest lucru se manifestă în acest mod.

19. Tulburări endocrine, ale glandei tiroide, diabet

Pe www.ncbi.nlm.nih.gov se spune: „Au fost făcute multe studii privind efectele undelor electromagnetice ionizante și neionizante asupra liniei celulare a spermatogenezei, hormonilor sexuali și structurii testiculelor. De asemenea, despre ciclul hormonal, foliculogeneza și infertilitatea feminină legate de radiații electromagnetice au fost acordate mai multă atenție.”

Câmpul electromagnetic (EMF) sau radiația de radiofrecvență (RF) dăunează sistemelor hormonale ale corpului. Acest lucru poate provoca o multitudine de tulburări și unii spun chiar și diabet.

Ceea ce știm cu siguranță pe baza studiilor este că oamenii suferă de tulburări endocrine și tiroidiene care consideră că sunt cauzate de radiații, deoarece atunci când reduc expunerea, condițiile tind să se amelioreze semnificativ și uneori complet. În unele studii în care șoarecii au dezvoltat tumori maligne, acestea au apărut uneori și în aceste glande.

20. Probleme de comportament ale copiilor, efecte mentale

Într-un articol intitulat „Copiii și radiațiile electromagnetice” de Lena Hedendahl, M.D. ea a discutat despre multe studii diferite despre modul în care această radiație afectează copiii. În acest articol ea spune „”

Radiația RF este practic radiație cu microunde. Știți radiațiile pe care le folosim pentru a găti mâncarea? Ne înconjurăm copiii cu această radiație și au minți și corpuri în curs de dezvoltare care sunt afectate mai dramatic chiar și decât adulții. În primul rând, au cranii mai subțiri. Cu toate acestea, îi lăsăm pe copiii noștri să folosească telefoane mobile, tablete și laptopuri. În același timp, mințile și corpurile lor sunt bombardate cu radiații de la contoare inteligente, stații de telefonie fără fir și routere WiFi 5G, care depășesc de 60 de ori limitele de siguranță deja umflate masiv din SUA pentru această expunere la radiații. Foarte înfricoșător.

Concluzie

Așadar, am discutat despre 21 de simptome grave de sănătate, unele dovedite prin studii științifice majore care analizează efectele radiațiilor RF asupra populației, altele menționate de multe persoane afectate de această radiație, care susțin că le-au avut din cauza acestei expuneri și care au fost rezolvate odată ce expunerea a fost redusă.

Este timpul să luăm acest lucru în serios și să ne protejăm de aceste radiații. Sunt multe lucruri pe care le putem face. Putem cumpăra dotectoare de radiații de care avem nevoie pentru a ne testa casele și gadgeturile pe care le avem în casele noastre. Apoi putem face lucruri precum:

- Treceți de la un telefon fără fir la un telefon analogic (cu fir).

- Solicitați companiilor de utilități să scoată contoarele inteligente și să le înlocuiască cu unele analogice.
(NOTĂ: în România nu am întâlnit contoare WiFi până acum).

- Opriți WiFi-ul pe router și folosiți un cablu Ethernet de la router la computer.

- Folosiți o husă de protecție împotriva radiațiilor pentru telefoanele noastre mobile, precum și căști sigure cu tub de aer, care blochează radiațiile.

- Testați-vă casa pentru electricitate murdară și instalați filtre pentru a aduce nivelul de radiație din cablajul casei înapoi la niveluri normale, dacă este necesar.

- Dacă compania electrică refuză să îndepărteze contorul inteligent, atunci cel puțin cumpărați o protecție pentru contorul inteligent pentru a bloca toate radiațiile pe care le emite. Chiar și cu această protecție, contoarele inteligente fac cablurile dvs. de acasă să atenueze o mulțime de electricitate murdară, care poate fi redusă prin instalarea filtrelor necesare pentru electricitate murdară.

- Dacă trebuie să aveți un router WiFi în casa dvs., cumpărați o protecție pentru router care va bloca 90-95% din radiația pe care o emite.

- Dezactivați toate capabilitățile WiFi din celelalte echipamente din casă, cum ar fi imprimantele, televizoarele și toate cablurile.