Radiatii electromagnetice - notiuni de baza

Radiatii electromagnetice – noțiuni de bază

Mai jos găsiți traducerea în limba română a articolului "Electromagnetic Radiation Basics – A Helpful Guide!" publicat pe site-ul de specialitate radiationhealthrisks.com

Puteți citi articolul original, în limba engleză, aici.

Protejați-vă familia de radiațiile electromagnetice din casă

Întâlnesc o mulțime de oameni care aud despre unul sau două lucruri care emit niveluri periculoase de radiații electromagnetice (RF), cum ar fi poate căștile Bluetooth sau telefoane mobile. Apoi sunt surprinși mai târziu să afle că alte lucruri din casa lor sunt la fel de rele, dacă nu și mai rele, precum un monitor pentru bebeluși, de exemplu. Și mulți oameni care aud despre radiațiile WiFi nu înțeleg ca „smogul electromagnetic”, numit și „electricitate murdară” (care este o altă formă de radiație RF care poate fi la fel de dăunătoare) poate fi emis de cablurile electrice din casă.

Scopul acestui articol este să vă învețe cum să identificați și să corectați fiecare sursă de radiații RF la care sunteți expuși dvs. și familia dvs. în casa dumneavoastră. Deci, acesta este un articol pe care veți dori să-l marcați (bookmark) și să vă luați timp suficient să îl parcurgeți pe îndelete. Veți dori să-l citiți cu atenție, precum și să vizionați fiecare videoclip. Acesta este menit să fie ghidul dvs. pe măsură ce treceți pas cu pas prin casa dvs. și identificați și corectați toate problemele de radiații pe care le aveți.

În acest ghid vă prezint cu camera mea video, printr-o casă adevărată și vă arăt cum să testați atât radiația RF, cât și electricitatea murdară. Și apoi vă spun exact ce aș face pentru a rezolva fiecare problemă. Nu numai că poți citi despre asta, dar poți să mă vezi cum fac testele pe video.

Am scris acest ghid pentru că mi-aș fi dorit foarte mult să fi avut toată informația clară într-un singur loc atunci când mi-am început cercetarea pe acest subiect. Mi-ar fi economisit mult timp și cercetări. Dacă treceți prin casa dvs. așa cum fac mine aici și faceți corecțiile necesare pentru a reduce expunerea la radiații RF până la niveluri sigure în întreaga casă, familia dvs. va fi mai sănătoasă ca urmare. Așa că sper că veți folosi acest ghid pentru a beneficia de el.

Acest ghid include o serie de 4 părți. Fiecare parte are propriul capitol. Puteți ajunge la fiecare capitol făcând clic pe link-ul corespunzător de mai jos:

1. Radiatii electromagnetice – noțiuni de bază

2. Cum să utilizați un detector de radiații de înaltă frecvență

3. Cum să testați radiația RF

4. Cum să testați pentru electricitate murdară

Așadar, să începem:

 

1. Radiatii electromagnetice – noțiuni de bază

Înainte de a ajunge la modul de diagnosticare și remediere a problemelor de radiații pe care le aveți în casa dvs., este important să înțelegeți mai întâi puțin mai multe despre ce este radiația electromagnetică (EMR). Cunoașterea este putere. Odată ce înțelegeți elementele de bază ale EMR, veți lua decizii mai bune, iar rezolvarea problemelor vă va fi mult mai ușoară. Oamenii pe care i-am văzut care fac cea mai proastă treabă în a se proteja sunt cei mai puțin educați în acest sens.

Există sute de studii științifice cu privire la efectele negative asupra sănătății ale expunerii prea mari la radiații electromagnetice. Consultați „Studii științifice” pentru a găsi linkuri către unele dintre aceste studii. Și chiar și Organizația Mondială a Comerțului le-a catalogat drept „cancerigen”, adică provoacă cancer. Cunoștințele de bază despre acest lucru vă vor ajuta să vedeți lucrurile așa cum sunt cu adevărat. Când avem de-a face cu fapte reale, cu înțelegere reală, ne motivează să facem corecturi reale. De asemenea, ne împiedică să acționăm din frică și să supracorectăm.

Este important să înțelegeți restul acestei secțiuni, așa că vă rugăm să o recitiți de mai multe ori dacă aveți nevoie, pentru a fi sigur că o înțelegeți. Dacă reușiți, restul procesului va fi mult mai ușor.

Există o mulțime de acronime puse înaintea cuvântului „radiație” aruncate pe internet în zilele noastre. În câteva dintre videoclipurile mele, mă refer la termenii „radiație cu microunde”, „radiație EMF” și „radiație RF” ca sinonimi. Acest lucru este corect în sensul că toate sunt radiații electromagnetice, dar provin de la frecvențe diferite din spectrul electromagnetic. Dacă te uiți mai jos, vei vedea o imagine care arată o imagine a spectrului electromagnetic.

Dacă mergeți mai jos în spectrul care este afișat pe această diagramă, aveți electricitate (curent alternativ obișnuit) care curge prin liniile electrice fizice. Acesta este tipul de electricitate care circulă prin liniile electrice din casa dvs. și face ca prăjitorul de pâine să funcționeze și să vă aprindă becurile. Pe măsură ce câmpurile electrice AC și câmpurile magnetice AC se apropie de frecvențe mai înalte, câmpurile devin transportate în aer devenind unde radio. Aceste unde radio sunt același tip de unde radio care fac ca radioul din mașina dvs. să funcționeze, astfel încât să puteți asculta muzică în mașină.

Spectrul electromagnetic:

Toate tipurile sau frecvențele de câmpuri electrice și magnetice prezentate în această diagramă sunt radiații electromagnetice sau radiații „EMF” sau „EMR”. Însă cel mai adesea, când oamenii folosesc acești termeni, ei se referă la partea din spectru inclusă în „radiația radio sau RF”.

În spectrul electromagnetic, porțiunile „Unde radio” și „Microunde” ale diagramei sunt ceea ce se numește „radiație de frecvență radio (RF)”. În această secțiune a spectrului, cu cât frecvența este mai mare (adică cu cât lungimea de undă este mai mică), cu atât este mai periculos pentru organismele vii. (Acest lucru nu este valabil în cazul porțiunii din spectrul electromagnetic în care se află lumina vizibilă și infraroșu.) De la aproximativ 30 Hz până la aproximativ 1 GHz de frecvență sunt „unde radio”. De la aproximativ 1 GHz la 300 GHz sunt „microunde”. Pe măsură ce aceste unde radio se deplasează în sus în spectru în frecvențele microundelor, ele pot fi folosite pentru a găti alimente sau ca arme militare. Microundele sau „radiația cu microunde” sunt pur și simplu unde radio cu frecvență mai înaltă. Altfel spus, Radiația RF include atât secțiunile „Unde radio” cât și „Microunde” din graficul de mai sus. Radiațiile cu microunde sunt cu siguranță ceva la care doriți să evitați cât mai mult posibil ca corpul să fie expus.

La cel mai înalt capăt al spectrului de frecvență, intri în radiații ionizante, care sunt lucruri precum razele X și razele gamma. Această zonă a spectrului este foarte nocivă pentru orice organism viu. Asigurați-vă că studiați imaginea spectrului electromagnetic dacă nu ați făcut-o deja. Va ajuta cu adevărat iar cele câteva paragrafe de mai sus au mai mult sens.

Trebuie să vorbesc un moment despre „electricitate murdară”. Am văzut termenul „electricitate murdară” enumerat destul de jos pe unele diagrame sau imagini cu spectrul electromagnetic. Este important să înțelegeți că cu cât frecvența este mai mare, cu atât radiația este mai periculoasă. Deci, este puțin înșelător când diagramele arată această electricitate murdară în partea de jos a spectrului, chiar acolo unde electricitatea AC începe să devină în aer.

„Electricitatea murdară” este una dintre cele mai periculoase forme de „poluare” sau radiație electromagnetică. Electricitatea devine „murdară” atunci când liniile electrice sau cablurile din casa dumneavoastră conțin alte frecvențe decât curentul electric normal de 60 Hz (50 Hz în Europa); cu alte cuvinte, frecvențe mai mari. Aceste frecvențe mai înalte se apropie de cablurile electrice din casa dvs. și iradiază în mediul dvs. de locuit. Cea mai frecventă cauză a electricității murdare într-o casă este orice transformă puterea de curent alternativ în putere de curent continuu sau care trebuie să manipuleze curentul normal de curent alternativ într-un fel, pentru a funcționa.